Home Contact

Broeder Ebergiste

In Sint-Maria-Aalter, aan de rand van de bossen op de grens van Oost- en West-Vlaanderen, ligt domein Menas, een domein van de Broeders Van Liefde. Wie hier komt, vindt rust. Wie hier komt, geniet van het 15 hectare grote groene domein in het Oost-Vlaamse deel van het landschapspark Bulskampveld. Wie komt, komt terug.

Menas was jarenlang de plek waar novicen (kandidaat Broeders) een opleiding tot broeder kregen en er hun geloften aflegden. In 2014 besliste Broeders van Liefde om het domein te herbestemmen. Het voormalige noviciaat en het domein is vandaag een stilteplek en een ‘gastenverblijf voor groepen’ met 48 kamers en heel wat ontmoetings- en stilteruimten.

Het is een uitgelezen plaats voor activiteiten die verstillen, verdiepen of verbinden, in een unieke setting

Schooreiland
Wandelen tussen troost en kracht

Met DVIZ willen we de schouders zetten onder het nieuwe project “Schooreiland” dat op het domein zal gerealiseerd worden in 2020. De naam ‘Schooreiland’ verwijst naar een Vlaams woord ‘schoren’ wat (onder)steunen betekent.

We leven in maatschappij van presteren die niet meer toelaat om persoonlijke tegenslagen te verwerken. Dagelijks stappen mensen, waaronder veel jongeren, uit het leven omdat het allemaal te veel wordt. Het aantal mensen dat een poging tot zelfdoding onderneemt, is nog veel hoger.

Het project “Schooreiland” wil een opvangplaats aanbieden voor de families van slachtoffers en voor personen die een poging tot zelfdoding hebben ondernomen. Een plaats om te verstillen, te verdiepen en te verbinden om op die manier een plaats in de maatschappij terug te vinden.

De Geknipte Kat

De Geknipte Kat staat in voor een diervriendelijk zwerfkattenbeleid in samenwerking met de gemeente Evergem.

We vangen zwerfkatten. Deze worden gesteriliseerd / gecastreerd, ontwormd en ontvlooid door een dierenarts. De katten krijgen een knip in hun oor om te kunnen zien welke katten reeds gesteriliseerd zijn. Daarna laten we ze terug vrij op de plaats van vangst.

Vandaar onze naam: De Geknipte Kat (of de gesteriliseerde kat).

Hartteam

Met een hart voor het goede doel zetten verschillende artiesten uit de Vlaamse showbizz hun sportiefste beentje voor. Geheel belangeloos fietsen, lopen en mountainbiken zij om geld in het laatje te brengen voor de goede zaak. Door hun aanwezigheid op verschillende sportevenementen doorheen het land sponsorden ze al ettelijke duizenden euro's bij elkaar.

Kom naar Ursel op 15 september en kijk of U een BV kan spotten…

Meer info op www.hartteam.be

Adegem, Maldegem, Eeklo, Deinze, Landegem

Vzw De Vierklaver ondersteunt volwassenen met een beperking zowel op vlak van wonen als dagondersteuning. Woonondersteuning omhelst verschillende woonvormen zoals de huizen te Adegem en Landegem, maar ook begeleid zelfstandig wonen is mogelijk in Deinze. We bieden zelfs logeren aan in noodsituaties.

Als dagondersteuning wordt in de verschillende dagcentra een gevarieerd aanbod aan dagactiviteiten aangeboden : houtatelier, bakkerij, crea, zeepatelier, actualiteit, computer, … Daarnaast worden ook sportieve activiteiten aangeboden: zwemmen, bowling, sport, fitness, …Ook begeleid werk en enclavewerking behoren tot het aanbod. In Eeklo wordt specifiek dagondersteuning aangeboden voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel of NAH.

Mensen met een beperking streven er naar om hun leven uit te bouwen: als volwassene deelnemen aan het leven. Binnen de Vierklaver staan zowel professionele medewerkers alsook vele vrijwilligers klaar om hen te helpen in die zoektocht. Gelukkig kunnen we ook vaak op bijkomende steun rekenen van zowel particulieren als serviceclubs, bedrijven, en anderen om zo te helpen bij het realiseren van dromen van bewoners en deelnemers.


Wil je graag meer weten? Contacteer dan :

email Secretariaat call 09/321.91.21
email Algemeen directeur) call 09/321.91.30
email Maatschappelijk assistent) call 09/321.91.23